Inge X Dura Vermeer

Na 150 sollicitaties, 90x een standaard afwijzing ontvangen en 60x helemaal geen reactie gaf Inge nog altijd de moed niet op.

Zij reageerde november jl. zeer gemotiveerd op de functie van Projectstuwer. Bij het lezen van de vacature viel eigenlijk alles voor haar al ‘op z’n plek’. Inge was dan ook blij verrast binnen 1,5 uur na verzenden gebeld te worden door WerksaamBeter. Niet alleen had ze 1 week later haar sollicitatiegesprek; ze kwam eruit met de baan op zak. Per januari zou ze starten bij Dura Vermeer locatie Almere en voelt zich er vanaf het begin als een vis in het water. Als Projectstuwer is ze de duizendpoot waarop wordt gerekend. ‘Niet afwachten maar aanpakken’, is haar motto.

Achter bonnen voor facturatie aangaan, verslagen maken van vergaderingen en projectplannen per deelopdracht voorbereiden horen bij haar taken. Voor facilitaire taken in het pand kan je ook bij haar terecht. Natuurlijk was het eerst onwennig, maar iedereen om Inge heen was meer dan bereid tot uitleggen als ze iets nog niet wist. Ook kreeg ze alle tijd en ruimte om dingen zelf uit te zoeken en op te zetten. Wat ze spontaan oppakt wordt zeker opgemerkt. Als voorbeeld geeft ze aan dat ze onlangs flink heeft geordend tijdens de zomervakantie. Dit werd direct gezien voor haar collega’s, zeer gewaardeerd en daar wordt ze dan weer vrolijk van.

Werken is belangrijk voor Inge want je blijft leren en je ontwikkelen. Daarbij is het is leuk omringd te zijn door inspirerende collega’s. Dura Vermeer ervaart ze als een heel fijne meedenkende werkgever. Zij is ook mantelzorger voor haar moeder en kan dit in overleg goed plannen. Zo houdt ze ook nog tijd over voor wandelen, lezen, klussen en af en toe op reis.

Tips van Inge:

• Altijd de moed erin blijven houden
• Nooit bang zijn om vragen te stellen
• Denk vooral ook ‘out of the box’ bij zoeken naar passend werk