Godelieve X Vrije Hogeschool

“Ik geniet van de studenten. Het fijne contact – dat maakt mijn baan bijzonder.”

Dit is het verhaal van Godelieve. Godelieve was geruime tijd werkloos en 55+. Ze heeft een financiële achtergrond, maar was vooral op zoek naar een baan waarin contact met mensen centraal staat. Eind 2015 verscheen er bij WerksaamBeter een vacature: Administratief Medewerker bij de Vrije Hogeschool voor het geheel begeleiden van het aanmeldingsproces van studenten. Deze functie sprak Godelieve enorm aan vanwege het daarbij behorende veelvuldige contact met de studenten.

“Ik geniet van de studenten. Het fijne contact – dat maakt mijn baan bijzonder.”

De functie was in eerste instantie voor 16 uur per week. Gaandeweg bleek Godelieves financiële achtergrond ook heel erg van pas te komen toen er een achterstand in de boekhouding weggewerkt moest worden. Al snel is Godelieve in dienst gekomen bij de Vrije Hogeschool en inmiddels zijn haar uren uitgebreid naar 28 uur per week. Ze heeft een superleuke veelzijdige baan: ze is het centrale aanspreekpunt voor de studenten, ze stuurt het corvee aan, ze houdt de boekhouding bij, ze verzorgt telefoon en email, en onderhoudt het contact met gastdocenten. De ochtend begint met koffie en theezetten voor de studenten. Godelieve vindt dat een prettige start van de dag. Ze zegt: “Ik geniet van de studenten, je ziet ze groeien en dat is mooi! Als je ziet hoe sommige binnen komen in september en hoe ze zich dan gedurende het jaar ontwikkelen, dat is zo waardevol! Ze zijn dan klaar om verder te gaan. Er ontstaat een persoonlijk contact, dat maakt mijn baan heel bijzonder.”

Godelieves zelfvertrouwen heeft een enorme oppepper gekregen door deze leuke werkervaringen. Al met al een hele mooie bemiddeling waar WerksaamBeter trots op is.