Dura Vermeer | Jaarverslag

In 2019 werd Naomi geïnterviewd voor het jaarverslag van Dura Vermeer. Voor Dura Vermeer ontwikkelde WerksaamBeter het unieke concept Bureau Social Return.

WerksaamBeter bood hulp
Deze organisatie heeft in 2018 bij Dura Vermeer het Bureau Social Return (BSR) opgezet. ‘Het duurzaam plaatsen van kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt is een specialisme’, weet directeur Naomi van der Horst van WerksaamBeter. ‘Zeker in projectorganisaties zie je dat kandidaten na een kort dienstverband vaak weer thuis komen te zitten’.

Met BSR is er door WerksaamBeter binnen Dura Vermeer een centrale plek gecreëerd waar vraag en aanbod over social return elkaar vinden. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om kandidaten, na het aflopen van een bepaald project, weer elders te plaatsen. Zo ontstaat er een win-winsituatie voor zowel de kandidaat als Dura Vermeer.

Daarnaast is er binnen BSR veel kennis over wet- en regelgeving. ‘Met één telefoontje naar ons bureau weet een projectleider hoe die kan voldoen aan alle verplichtingen’, aldus van der Horst. BSR wordt geleid door Marianne Uithoven, die zelf ook onder social return valt.

De doelgroep bestaat volgens de directeur niet alleen uit mensen met een beperking, maar bijvoorbeeld ook uit 50-plussers die tijdens de economische crisis hun baan verloren. Zoals Eric van Wijk (62). Na bijna 38 jaar te hebben gewerkt bij onder meer technische bedrijven van Philips, kwam hij op zijn 57ste thuis te zitten. ‘In de drie jaar daarna heb ik zeker driehonderd keer gesolliciteerd’.

Tot zijn oog viel op een, via WerksaamBeter aangeboden, vacature bij Asfalt Productie De Eem (APE), een bedrijf van Dura Vermeer in Eemnes. Een gesprek met Naomi overtuigde hem snel: inmiddels verzorgt Eric bij APE als parttime huismeester al twee jaar klein onderhoud en schoonmaakwerk. Naar volle tevredenheid van alle betrokkenen.

Ook benieuwd wat we op het gebied van Social Return voor jou organisatie kunnen betekenen? Neem gerust contact op!